Om de 3 jaar organiseert De Onderlinge in samenwerking met de vrijwilligers van brandweer Giethoorn een dag waarbij de leden van De Onderlinge gratis onderhoud kunnen laten verrichten aan hun brandblusapparaten. Dit onderhoud wordt uitgevoerd door gediplomeerde Saval onderhoudsmonteurs en vond in 2022 plaats op 11 juni.

Brandweer Giethoorn stelt hier onder meer zijn kazerne voor beschikbaar. Ook vertellen de vrijwilligers van de branweer graag over hun werkzaamheden en kunnen de kinderen een kijkje nemen in een van de mooie brandweerwagens of de speciaal ontworpen blusboot.

Het onderhoud aan de brandblussers is gratis.

Mochten er echter onverhoopt mankementen aangetroffen worden bij uw brandblusser, dan wordt de reparatie doorbelast. Zo dienen brandblussers die ouder zijn dan 10 jaar gereviseerd te worden. Deze blussers worden dan voorzien van een nieuw patroon. (kosten 2022: 20 euro)

Wanneer de brandblusser wordt afgekeurd kunt u via de Onderlinge een nieuwe brandblusser bestellen. Een 6 kg poederblusser biedt de Onderlinge aan voor een gereduceerde prijs (2022: 60 euro)

De Saval onderhoudsmonteur kan in de week na de verzamelcontrole natuurlijk ook bij u aan huis komen. Neem hiervoor dan contact op met de Onderlinge.